te doen

Wat is er allemaal te doen rond La Calmie?

TE DOEN ROND LA CALMIE

Natuurliefhebbers, rustzoekers en sportievelingen kunnen hun hart ophalen tijdens een verblijf in La Calmie. Herten komen hier drinken aan de rivier, de Bever trekt langs de oevers op zoek naar zacht hout en de IJsvogel laat zich regelmatig van dichtbij zien tijdens zijn pogingen om vis te vangen. De fietsklimmetjes beginnen direct bij onze oprit en de wandel- en trailpaden vind je aan de overkant. Start je dag met een frisse dip in de rivier of een yoga sessie aan de waterkant. Sluit de dag af bij het vuur (binnen of buiten) en een lokaal gebrouwen biertje. 

Daar in het witte water.. 

Vissen kan vanaf de kant in de tuin, de forel houdt zich graag op in het ‘witte water’ dat je hier direct bij de monding van ene in de andere rivier kunt vinden. De kinderen kunnen zich vermaken door een dam te bouwen. Je kunt ook één van onze kajaks pakken, deze te water laten in Stavelot en na een mooie tocht stroomafwaarts bij het huis weer uitstappen. 

Panorama´s en bronnen verzamelen 

De omgeving leent zich uitstekend voor wandelaars, die via de bossen naar Stavelot, Coo of Malmedy uit kunnen waaien. De GR14 en de GR57 passeren aan de voorkant van het huis. De trein brengt je naar dorpjes als Aywaille, Nonceveux, Gouvy of Vielsalm, waar vanuit je door de bossen en over de heuvels terug naar huis kunt lopen. Pas de route aan naar je inspanningsbehoefte van die dag. We voorzien je graag van een passende route en navigatietips. 

Kies je eigen bandenmaat

Racefietsers en gravelbikers kunnen hun hart ophalen op dé Ardenner heuvels die direct bereikbaar zijn vanuit Trois-Ponts. Je vindt ze er van categorie ´glooiend´ tot aan de categorie ´muur´. Klassiekers als de Thier de Coo, Val de Wanne en, misschien wel Belgisch meest uitdagende, de Stockeu, kunnen door de échte renners in hun rondje worden meegepakt. Minder bekende (en verkeersluwe) pareltjes zijn er ook genoeg. De verhuurder voorziet je graag van routes en opties om onderweg bij te tanken. Met de Gravelfiets kun je ook prachtige tochten maken. Monschau ligt op 40km afstand van huis en kan via een route over de Hoge Venen (het hoogste punt van België) worden bereikt. Zeker de moeite waard om te bezoeken! Een bakkie doen bij Le Coffee Ride in Coo (op ongeveer 2 km van huis) of één van de gezellige cafe’s in Stavelot (5km), Malmedy (14 km) of Spa (20km) hoort er zeker ook bij. 

Voor de liefhebber van verticale meters 

De Trailrunner kan zich uitleven op de vast gemarkeerde parcoursen van de Extra Trails, die er zijn in verschillende afstanden (10 tot 35km) en hoogtemeters. De beklimming vanaf de watervallen van Coo richting de vertrekplaats voor parapenten is één van Belgisch meest beruchte verticale stukken. Nabij gelegen plaatsjes als Stavelot, Malmedy, Spa en Stoumont kunnen ook als startpunt worden gebruikt om de bredere omgeving te verkennen. De schitterende valleien van de Ninglinspo en Chefna, met alle watervalletjes en rotspaadjes, liggen op 15km afstand. 

Winter wonderland 

Met een beetje geluk kun je in de winter langlaufen of skiën bij de Wanne of over de Hoge Venen (550-650 meter hoogte). Anders leent zich het winterlandschap voor mooie zwerftochten te voet om daarna heerlijk na te gloeien bij het haardvuur in huis. 

  Lokaal bier bij het vuur 

  Voor liefhebbers van speciaalbier zijn er verschillende micro brouwerijen in de buurt te vinden. Waarbij we de Brasserie de la Lienne (Lierneux) kunnen aanbevelen. Broer en zus brouwen daar met liefde en aandacht de bieren met water uit de Lienne. Drink ´m bij de vuurplaats (gemaakt van kasseien) in de tuin, binnen bij de haard of aan de ronde tafel in de tuinkamer bij een lekkere maaltijd. 

   Druk zelf op de onthaast knop 

   Wil je al onthaasten vanaf het moment dat je thuis vertrekt? En maximaal voor groen gaan? La Calmie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Maastricht is het nog 1.5 uur met de trein, die op 5 minuten lopen van het huis stopt. Reis je met de auto? Parkeren kan voor de deur.  

     Wil je tips voor het maken van gave wandel-, trail- of fietsroutes? Kijk dan op de speciale pagina die we hiervoor hebben gemaakt voor mensen die bij ons verblijven. Bij je boeking ontvang je hiervoor een log-in zodat de voorpret kan beginnen!