Ervaringen

Wat we terugkrijgen van onze gasten

Na elk verblijf vragen we onze gasten om een stukje achter te laten in het gastenboek. We zijn benieuwd hoe zij La Calmie hebben ervaren en vragen om tips voor andere gasten: wat is leuk om te bezoeken / waar kun je lekker eten / welke route (hiking, biking, trailrunning) raad je aan? Hieronder een greep uit de ervaringen.

​La Calmie voor Vriendengroepen


“Wat een heerlijke plek hier. Prachtige tuin, sfeervolle inrichting en van alle gemakken voorzien. Heel erg bedankt en we komen graag terug.” (Bart, oktober 2022).

“Vanuit La Calmie hebben wij ons top voorbereid op Alpe d’Huzes. Heerlijk gefietst in de omgeving. Eerste en tweede weekend van mei is een aanrader met de ad6lusjes en de daal- en klimtraining van Laura Verhoeven. Ook handig dat er twee lekkere bakkers voor verse broodjes & taart en een supermarkt in de buurt zijn.” (Dorien, mei 2023).

 “Het was een geweldig oud&nieuw weekend. Drie dagen genoten van mooie natuur en jullie aangename huis, voorzien van alle gemakken, fijne bedden (!) en sfeervolle inrichting. Leuk, de zelf geknutselde kerstboom! Bedankt voor de toffe, afwisselende wandelroutes.” (Maria, december 2022).

“Het was heerlijk om na een fietsrit, zwemtraining of wandeling weer thuis te komen in La Calmie. Ook in en rondom huis hebben we ons goed vermaakt met spelletjes, koken (op vuur, buiten), Wim Hoffen en goede gesprekken. Jullie hebben een heel bijzondere en sfeervolle plek hier. Geweldig om hier even van kunnen te genieten.” (Romy, april 2023).

La Calmie voor families

 

“Een weekend lang inspanning, ontspanning en onthaasten. Heerlijk gewandeld en getraild met de kinderen, met als hoogtepunt het kanoën. Er is hier nog zoveel te beleven. We komen zeker terug!” (familie Wijnmalen, mei 2023).

“De perfecte plek voor een familievakantie. Uit heel Nederland hebben we elkaar hier in de Ardennen getroffen. Met prachtig weer hebben we ontzettend genoten van alles wat deze plek en de omgeving te bieden hebben. Fantastisch dat de keuken zo goed uitgerust is (van staafmixer tot sinaasappelpers, yes!). Fijne bedden, sfeervolle kamers en top om buiten vuur te kunnen maken. Ook genoten van alle hoekjes in de tuin en de bloemen, struiken en bomen in de prachtige tuin.” (familie Bressers, juni 2023). 

“Alweer voor de vierde keer in La Calmie en het begint al als ‘thuis’ te voelen. Deze keer niet rennen en draven, maar lekker relaxen met de familie, van 14 tot 80 jaar en alles daartussenin. Het terras en de rivier waren favoriet dit weekend van 30 graden. Op zaterdag zijn we naar de grotten van Remouchamps geweest (heerlijk koel). Zaterdagavond hebben we de Trois-Ponts game gespeeld: superleuk om te doen. Jullie zien ons gauw weer.” (familie Van Dorp, juni 2023).

La Calmie voor Bedrijven

 

“We hadden geen betere experience kunnen bedenken. Zoveel mogelijkheden in jullie huis, locatie aan het bos en de rivier. Bedankt voor het prettige contact en jullie gastvrijheid. De mannen hebben broederschap ervaren rond het kampvuur en zichzelf mogen voelen tijdens een dip in de koude rivier. Dank voor de mooie en uitdagende mountainbike route. Tot de volgende samenwerking!” (Team LagomFilm, september 2022).

“Dit was een top teamweekend! We zijn wezen klimmen in Coo Adventure Park en hebben een bezoek gebracht aan Peak Brewery (inclusief wandeling en rondleiding). Ook hebben we de goed uitgeruste keuken goed benut. Een fijne break met ons team.” (Team VWM Groep).

La Calmie als Trail Basecamp

“Voor ons was dit het eerste georganiseerde trailweekend. Conclusie: 100% voor herhaling vatbaar! Jullie gastvrijheid, ongedwongen sfeer en het kletsen met elkaar over een gezamenlijke passie maakt dit een echte ‘break’. En dit alles in een warm en heerlijk huis in een fantastische omgeving. We hebben supertoffe dingen gedaan (touwenparcours 😉), grenzen verlegd en veel plezier gehad. Bedankt voor de routes, organisatie en gezelligheid.” (Gert-Jan en Jasper, maart 2023). 

“Samen eten, samen trailen, even stilletjes dromen in de bieb of onder de wilg. Genieten, ontspannen, inspannen/ Helemaal tevreden. Dankzij jullie de trails en de heerlijke omgeving.” (Monica, april 2023).

La Calmie om te onthaasten

“Dank voor dit heerlijke actieve en ontspannen weekend. Tot in de puntjes verzorgd met de heerlijke maaltijden en goede bedden. Ik heb genoten van de prachtige omgeving en wist niet dat het zo mooi is in de Ardennen. Het geluid van de rivier vond ik fantastisch.” (Hike & Break weekend april 2023, Marijke). 

“Ontmoeten, ont-moeten, verwennerij, verbinding, ontspannen, weg met spanning. Samen op pad. Ademen. Bevrijden.” (Hike&Breath oktober 2023, Maya).

“Het was een bijzondere ervaring. We hebben genoten van elke stap / dip. De variatie in het programma was waardevol. We gaan geïnspireerd huiswaarts.” (Hike&Breath april 2023, Angela & Linda).

“Ik heb genoten van de stilte, de verbinding, het heerlijke eten en de goede zorg. Helemaal bijgekomen!” (Hike&Breath oktober 2023, Jenny). 

“Dank je wel, dat je ons hebt meegenomen op jouw prachtige routes de natuur in. Het ademen, het dippen en heerlijke eten zorgden voor verstilling én verbinding.” (Hike&Breath oktober 2023, Veronica).

    Wil je tips voor het maken van gave wandel-, trail- of fietsroutes? Kijk dan op de speciale pagina die we hiervoor hebben gemaakt voor mensen die bij ons verblijven. Bij je boeking ontvang je hiervoor een log-in zodat de voorpret kan beginnen!